DVV Verzekeringen Trophy, de Allianz Arena, Ethias Arena, …. We kennen ze allemaal! Grote sponsors die als doel hebben om hun omzet, naamsbekendheid en imago te verhogen. Helaas heeft u als KMO niet het budget van deze sponsors of heeft u geen marketing- of communicatieafdeling in huis terwijl sportsponsoring ook voor lokale ondernemers veel kan opleveren als je dit slim aanpakt. Laat je vooral niet leiden door emoties! 

Als je aan sportsponsoring doet waarbij je hebt beslist om op basis van onderstaande argumenten te sponsoren kan je dit beter NIET doen:
– Ik kon niet weigeren
– Je moet toch iets doen
– Ik ken de voorzitter goed

Echter goede sportsponsoring kan je bedrijf heel wat opleveren:
– naamsbekendheid
– meer verkoop
– beter imago

Klinkt uiteraard prachtig maar hoe ga er echter in de praktijk mee om?

Neem geen genoegen met alleen een reclamebord!
Een veel gedane sponsoring is een reclamebord plaatsen bij een sportclub. Maar wat levert dit je op?
Je geeft geld voor een reclamebord dat wordt geplaatst tussen andere reclameborden. Er staan wellicht tientallen van dergelijke borden rond het terrein. Heeft dit impact op je naamsbekendheid? Weinig. Welke impact op je imago? Ook weinig, enkel bij het bestuur. Verder zal je reclamebord weinig opvallen zonder bijkomende acties.

Enkele tips waar sportsponsoring wél iets oplevert!
– Laat social media zijn werk doen. Bekijk de pagina en de activiteiten van de club alvorens een beslissing te nemen. Een voetbalclub kan bij een transfer de ‘shirtsponsoring’ EXTRA in de verf zetten door ‘transfers’ bekend te maken met het shirt in zijn/haar handen.
– Bedenk een actie samen met de club zoals bvb. een cashback actie bij verkoop van een product op het lidgeld.
– Sponsoren kost meer geld dan het bedrag dat je betaalt. Reserveer extra geld om méér uit je sponsoring te halen.
– Vergeet niet te vertellen dat je sponsort. Dat kan op je website, via social media of bijvoorbeeld een interview in een huis-aan-huis-krant.

Wil jij meer halen uit je sponsorbudget, wil je weten of sportsponsoring interessant is voor je bedrijf? Dan stel ik voor om dit samen vrijblijvend te bespreken zodat wij kunnen helpen met wat je kan doen om meer met je sponsorbudget te kunnen doen!

Ben je een club of vereniging? Ook hier kunnen wij helpen met acties zodat je meer inkomsten genereert.